Etli Kuru Fasulye Düdüklü Tencerede

Merhabalar sevgili dostlar,

Bugün soframız da Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden Etli Kuru Fasulye yemeği Var. Ben düdüklü tencerede hazırladım Kuru fasulyemi, bu sayede çok kısa sürede pişti. Hem daha ekonomik hem daha bir lezzetli oluyor tabii ki. Pişerken buharı içinde hapsettiğinden dolayı vitamin kaybı da minimuma iniyor düdüklü tencere de pişen yemeklerde. Her ne kadar ben de düdüklü tencereden korkanlar sınıfından olsam da kendimce kullanımı kolay ve güvendiğim bir markanın tenceresini kullanıyorum. Bu şekilde içim biraz daha rahat oluyor. Ama gene de pişme süresince mutfaktan ayrılmıyorum. Kuru fasulye yemeğinin yanında olmazsa olmaz tane tane bir pirinç pilavı hazırlamak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Etli Kuru Fasulye Düdüklü Tencerede

Evet dostlar lezzetli bir etli kuru fasulye pişirmenin püf noktalarını merak edenler için şöyle diyebilirim. Öncelikle kuru fasulyeyi akşamdan soğuk su ile ıslatıp ertesi güne kadar bekletelim ki kabarsın. Ertesi gün pişirmeden önce süzüp artık kullanabiliriz. Bu şekilde bekletirseniz haşlamanıza gerek kalmaz haşlayıp suyunu dökerek vitaminlerini kaybetmemiş oluruz. İster dana kuşbaşı, isterseniz kuzu yada kemikli et kullanın hiç fark etmez tamamen damak zevkidir. Kuru fasulyenin çok pişirilerek dağılmaması önemli bir noktadır. Piştiğinde fasulyeler çatlamış fakat dağılmamış olmalıdırlar. Dağıldıkları zaman suyunu koyulaştırıp lapalaştırır. Su miktarını ise yaklaşık olarak 1’e 2 hesaplayarak ölçünüzü ayarlayabilirsiniz.

  • 1,5 su bardağı Kuru Fasulye
  • 200 gr Dana kuşbaşı
  • 1 tane iri boy Kuru soğan
  • 2 diş Sarımsak
  • 1 yemek kaşığı Biber salçası
  • 1 yemek kaşığı Domates salçası
  • 2 yemek kaşığı Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu Tereyağ
  • 1 kase Kemik suyu
  • 3,5 su bardağı Sıcak su
  • 3 çay kaşığı Tuz
  1. Yukarıda da bahsettiğim gibi kuru fasulyemizi bir tencereye koyup üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup kapağını kapatıp ertesi güne kadar bekletelim.

  2. Ertesi gün süzüp bir kenarı alalım. Kuşbaşı doğranmış etleri yağ koyup ısıttığımız tencereye ekleyip yüksek ateşte sulanmasına müsaade etmeden kavuralım.

  3. Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayp etlere ekleyelim ve hepsini birlikte soğanlar hafif kızarıncaya kadar kavuralım.

  4. Salçaları ekleyip 1 dakika kadar kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyelim. Kemik suyunu ekleyelim.

  5. Kaynamış Suyu da ekleyip karıştıralım. Yemeğimiz kaynamaya başlayınca Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım ve kapağın kitlenmesini bekleyelim.

  6. Kapak kilitlenip artık dışa buhar vermemeye ve düdüğü yukarı çıkmaya başlayacak. Bu aşamada artık ocağınızı tamamen kısın. 20 dakika bu şekilde pişirin.

  7. Ocağı kapatıp tencereniz içerisindeki buharı dışa tamamen bırakıncaya kadar bekleyin. 15-20 dakika sürecektir. Bu süreçte yemeğiniz tam olarak pişmiş olacaktır.

  8. Artık tamamen havası çıktıktan sonra düdüğü iner ve kapağı açabilirsiniz. Tuzunu ekleyip dinlenmeye bırakalım. Sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyetler olsun, sofralarınızın bereketi bol olsun. Sevgiyle kalın.

    Bilindiği gibi kuru fasulye yemeğinin iki can arkadaşı vardır olmazsa olmaz. Yani güzel, tane tane bir pirinç pilavı ve turşu. Yemeğinizi ister pilav üstü isterseniz ayrı ayrı servis yapabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    İncele! karışık makale .